Sanningen om Islam 25 En f.d.Imam berättar del 10

Mark A Gabriel

Dr. Mark A Gabriel kunde hela koranen utantill när han var tolv år. Han växte upp i Egypten – mitt i grogrunden för den islamska terrorismen – Han växte upp och fostrades djupt influerad av Islam och dess lära. Hans egen familj vände honom ryggen efter han blivit en kristen och försökte döda honom flera gånger. Han flydde sitt hemland och bor nu i USA. För att uttrycka sin nya tro på kristus har han bytt bort sitt muslimska namn mot ett kristet.

Här följer fortsättningen av hans vittnesbörd och undervisning.

(Översatt av Stefan Hallman, från boken ”Islam and Terrorism” utgiven på Charisma house book group Florida USA 2002)

Fortsättning kap 7…

Del 3

Salman Rushdie

Denna intolerans angående yttrandefrihet kan också spilla över in i andra icke muslimska länder. För några årtionden sen chockades den fria världen då Ayatollah Khomeini, den nye ledaren i Iran efter dess revolution, utfärdade ett dödshot som respons på en bok utgiven i England. Bokens namn var ”Satans verserna” skriven av en engelsk författare med indiska rötter vid namn Salman Rushdie. I boken kritiserade Rushdie Islam på sarkastiskt sätt. Khomeini utlovade tre miljoner dollar till den som dödade Rushdie. I respons till hotet från Khomeini så höll den brittiska polisen Rushdie i förvar. Författaren måste nu leva i stor fruktan för det islamiska svärdet resten av sitt liv. Även efter han bett om ursäkt till muslimerna och islam måste han leva gömd.

Religionsfrihet

Om du har läst så här långt i boken behöver du inte mig för att veta att det inte finns någon religionsfrihet i islam. Faktum är att koranen innehåller befallningar om religiös förföljelse. Vad jag kan bidra med i den frågan är att berätta om ett fall i Holland. I detta fall var det muslimska författare som fördömde ett annat lands regering för att erbjuda religiös frihet åt före detta muslimer. Hollands parlament införde en lag som garanterade politisk asyl åt människor som lämnat islam och omvänt sig till andra religioner, såsom kristendomen. En häftig protest publicerades i ”Muslim world league journal”, ett magasin som publiceras i Mekka, Saudiarabien. I en artikel kallad ”Rätten till politisk asyl för muslimska konvertiter i Holland” och tidningen beklagade sig över att detta politiska beslut genomförts av två kristna partier i Hollandsom agerade ”som om att omvändelse till kristendom skulle vara en orsak till förföljelse”. Ett märkligt uttalande då den islamiska lagen stadfäst att alla som omvänder sig från islam måste dödas. Artikeln påstod att de kristna partierna i holland försökte locka muslimer att överge sin tro för att säkra ett medborgarskap i Holland.

 

”Detta onda beslut är designat att utnyttja situationen för muslimer i holland. Det handlar om att manipulera de tusentals muslimer som kämpar för sitt legala uppehälle i Holland. De pressar muslimerna att byta religion för att få ett legalt uppehållstillstånd”.

Artikeln fortsatte med att kränka och anklaga kyrkan genom att säga”Denna lag legaliserar de kristnas och kyrkans agenda vilket man misslyckats med i det förflutna, att locka med alla möjliga sorters finansiella och materiella fördelar för att locka muslimerna att byta sin tro. Nu använder de än starkare medel (medborgarskap)”.

Efter att ha attackerat Hollands regering med att säga ”Denna lag gör våld på religionsfrihetslagen i de mänskliga rättigheterna artikel 19” artikeln slutar med ”Vi är inte förvånade över att se parlamentet ge legala rättigheter till den hemliga, onda agendan av kristenheten i Holland”

För det första skulle jag vilja säga ”Gud välsigne Holland och alla andra länder som ge r möjligheter och beskydd åt alla människor att utöva sin tro oavsett vad”. Tack Gud för att någon varit barmhärtig mot dessa människor som blivit utdrivna från sina islamiska länder och hem efter att de tagit emot kärleken från Herren Jesus Kristus. Världen behöver fler länder som ger muslimer rätt att lämna islam eller att söka finna den sanna skaparguden som älskar hela mänskligheten.

När jag läser en sådan artikel går mitt hjärta ut till muslimvärlden och den makalösa tragedi gällande mänskliga rättigheter i dessa länder. Det värsta en muslim kan göra är att lämna islam – oavsett anledning. Jag känner personligen med de människor som vågar ta det modiga beslutet att lämna islam. De kommer att leva resten av sina liv med islams svärd över deras nackar. Det är tragiskt vad många får gå igenom för sin frihets skull. Men Gud är trofast och beskyddar dem från ondskan.

Fortsättning följer…