BIBELN 365 DAGAR – DAG 230

DAGENS TEXTER; Ps. 109, 110, 111 och Rom. 16

TILL MEDIA I SVERIGE; TALA OM SOM DET ÄR I ALLA LÄGEN DETTA GER FÖRTROENDE INGET ANNAT. IDAG HAR VI INGET FÖRTROENDE FÖR MEDIA; VÄNSTERVRIDEN JOURNALISTIK! VAD HETER VÅLDSMÄNNEN OCH KVINNORNA ? HUR SER DE UT ? VAR IFRÅN KOMMER DE ? VI HAR RÄTT ATT VETA SOM MEDBORGARE I SVERIGE ? SLUTA BLANDA IHOP POLITIK, RASISM MED MÖRDANDET OCH VÅLDET. LÅT OSS FÅ TILLBAKA VÅRT KRISTNA TRYGGA SVERIGE SÅ VI KAN HJÄLPA MASSORNA DÄRUTE! YTTERLIGARE VÅLD MITT PÅ LJUSA DAGEN MITT BLAND FOLKET! Tre personer attackerades av en man med kniv i centrala Norrköping. Bara några timmar efter knivdådet i Norrköping inleddes en stor insats med tungt beväpnade poliser i en annan del av staden därför att en bil exploderat. Är det sant ? Drömmer jag ? Är detta vårt underbara Sverige ? Den som välsignar Israel är välsignad. Den som förbannar Israel är förbannad! SVERIGE VÄND OM TILL JESUS INNAN DET ÄR FÖRSENT!

Ps. 109; En psalm av sångmästaren David; “Bön mot obarmhärtiga motståndare” och här är ingen nåd för de ogudaktiga som lönar gott med ont och kärlek med hat.

“Må hans dagar bli få
och en annan överta hans ämbete.
Må hans barn bli faderlösa
och hans hustru änka.
Må hans barn alltid irra omkring och tigga
och söka sitt bröd långt från sina ödelagda hem.
Må ockraren få allt han äger i sin snara
och främlingar plundra hans egendom. o.s.v.” Ps.109 8-11

Ps. 110; En psalm av kung David om den evige Konungen och Prästen. De välkända orden i v. 3

“Villigt kommer ditt folk när du samlar din här,
i helig skrud kommer din unga skara inför dig,
som daggen kommer ur morgonrodnadens sköte.” Ps. 110:3

Ps. 111; Herrens storhet och nåd skriven av en anonym men lika mäktig och lärorik. Läs dessa psalmer och begrunda!

Rom. 16; AVSLUTNING MED HÄLSNINGAR! Läs och begrunda!

Romarbrevet är författat av apostel Paulus på sin tredje missionsresan, när han hade sitt vinteruppehåll på 3 månader i Korint, renskrivet av Tertius. Han skrev till en församling som han aldrig hade besökt eller träffat. Församlingen här kan har varit ganska gammal, det kan ha varit så att det var med bröder, från Rom i övre salen på Pingstdagen Apg. 2. Någon eller några utav de 3000 samlade i Jerusalem fick kallelsen att gå till Rom och starta en husförsamling. Paulus förbereder sin ankomst till Rom med att sända detta brev, i vilket han ger en samlad framställning av evangeliets innehåll. Man tror att detta är det 6:e brevet av Paulus 13 brev i N.T.

I Romarbrevet kapitel 16 omtalas 24 personer var av 7 kvinnor nämnda vid namn, dessutom till Aristobulus och Narcissus familjer, Rufus mor, som var som en mor för Paulus också och Nereus syster som får hälsningar från Apostel Paulus. Kvinnornas namn och nummer är; Nr. 143 Febe; Rom.16:1, Nr.140 PRISKA första gången nämnd i Apg.18:2 och här nu i Rom. 16:3, Nr. 144 MARIA (6); Rom.16:6, Nr.145 TRYFENA; Rom.16:12, Nr. 146 TRYFOSA; Rom. 16:12, Nr. 147 PERSIS; Rom. 16:12 och till sist Nr. 148 JULIA Rom.16:15. Nummerbeteckningen kommer ifrån min kommande bok, då jag går igenom alla 153 kvinnonamnen i Bibeln med dess betydelse. Nr. 143 Febe betyder skinande, strålande. Hon var församlingstjänarinna i Kenkrea. Paulus rekommenderade henne till församlingen i Rom. Troligtvis var det hon som fick förtroendet att överlämna Romarbrevet till församlingen i Rom. Hon hade varit till en stor hjälp för många också till mig säger Paulus.  Nr. 140 Priska och Akvila var ett äktapar som delade både tältmakeriet och tjänsten med Paulus. De hade varit ett troget par som hjälpt Paulus på olika sätt och nu anförtrodda att ha en husförsamling i Rom, där de undervisade de troende tillsammans. Nr. 144 Maria (6), det finns 6 stycken olika kvinnor i bibeln som heter Maria, hon som Paulus hälsar till här var den 6:e vid namn Maria, en kristen kvinna i Rom som hade varit till stor hjälp för många. Dessa tre kvinnor Nr.145 TRYFENA, Nr. 146 TRYFOSA, Nr. 147 PERSIS har varit till stor hjälp i Herrens tjänst. Och till sist Nr. 148 Julia en troende kvinna i Rom, eftersom hon nämns tillsammans med Filologus så tror man att hon var hans hustru. Genomgående så kan man se att dessa kvinnor var högst involverade i den romerska församlingen med praktiska hjälptjänster, inte som församlingsledare eller gjorde sig som herrar över männen. Kvinnorna var medhjälpare  och sändebud åt männen. Kvinnorna hade fullt upp, alla skulle ha mat serverat, barnen och ungdomarna undervisas, de gamla, fattiga och sjuka skulle tas hand om, väckelsen i Rom skulle organiseras. Kvinnorna hade fullt upp och hade varken tid, ork eller lust att konkurrera med männen på plattformen, någon måtta får det väl vara. Vi talar om att brevet till Rom är sänt omkring år 60 – 63 e. Kr. Vi vet i alla fall att Petrus och Paulus var i Rom år 64 e. Kr då de led martyrdöden på Kejsaren Neros befallning.

För övrigt är det så intressant att läsa om de andra namnen som Paulus hälsar till, deras uppgifter, karaktärer och deras lojalitet och trofasthet till Herren för Apostel Paulus räkning. En fråga uppstår i min nyfikenhet; Hur kunde Paulus känna till alla namn och deras uppgifter och karaktär och aldrig träffat dem ? Kan det vara så att Febe gick med de första femton kapitlen först och sedan har det 16:onde kapitlet kommit till senare ?? Läs och begrunda alla dessa bröders namn, mycket intressant läsning. För sista gången se översikten nedan på Romarbrevet.

ROMARBREVET Kap.1-16

UNDERVISANDE HUVUDDEL Kap.1-11

1. Rättfärdiggörelse; Rom. kap.1-5

2. Helgelse; Rom. kap. 6-8

3. Israels ställning inför Gud; Rom. kap. 9-11

FÖRMANANDE HUVUDDEL Kap.12-15

1. Ett liv i kärlek och lydnad; Rom. kap.12,13

2. De starka och de svaga; Rom. kap. 14

3. Judekristna och hednakristna; Rom. kap. 15: 1-13

4. Apostelns kallelse och verksamhet; Rom. kap. 15:14-33

AVSLUTNING MED HÄLSNINGAR Kap.16

Maria Hallman